Capoeira: Ideale Teambuilding Activiteit voor Bedrijven en Scholen 

Capoeira, een unieke mix van vechtkunst, dans, muziek en acrobatiek, afkomstig uit Brazilië, is niet alleen een sport maar ook een krachtig middel voor teambuilding. Deze energieke en speelse vorm van beweging biedt een uitstekende gelegenheid om de samenwerking en groepsdynamiek te versterken, zowel binnen bedrijven als op scholen. 

Voor ICL Amsterdam verzorgden wij dit jaar een Capoeira workshop om hun internationale management kennis te laten maken tijdens een meerdaags evenement. Managers uit Nederland, Spanje, Brazilië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Italië werd verenigd in de Capoeira workshop, waar ze elkaar met veel plezier en geintjes aanmoedigden. Na een demonstratie van de leraren werd in tweetallen getraind, waarna ze hun samenwerking in de cirkel konden showen. Zangtalent werd bijzonder gewaardeerd in deze groep! Daarna kwamen bij de bbq de verhalen uit verschillende landen en culturen los over gezamelijke cultuuruitingen, sport, muziek en tradities. 

Vrolijke verbinding en communicatie

Capoeira is doordrenkt met muziek, ritme en zang, wat bijdraagt aan de levendige en vrolijke energie van de activiteit. De tamboerijnen (pandeiro), de berimbau (snaarinstrument) en de zang zorgen voor een positieve sfeer waarin iedereen zich welkom voelt om deel te nemen, ongeacht het vaardigheidsniveau. Deze energie stimuleert mensen om hun remmingen los te laten en open te staan voor verbinding met anderen.

Capoeira heeft ook veel te bieden op het gebied van communicatie. Lichaamstaal, meebewegen, onderhandelen en grenzen stellen zijn allemaal skills die in het Capoeira spel aan bod komen.

Voor bedrijven kan deze positieve energie helpen om de teamgeest te versterken en een gevoel van saamhorigheid te creëren. Het doorbreekt de dagelijkse routine en helpt om stress te verminderen, wat leidt tot een meer ontspannen en productieve werkomgeving. Voor scholen biedt het een ideale manier om leerlingen met elkaar te verbinden en hen in een positieve setting samen te laten werken, wat ook kan bijdragen aan betere sociale relaties in de klas.

Wil je ook een show of workshop voor jouw bedrijf? Mail ons voor de mogelijkheden op info@capoeira-events.nl of bel naar 06.44596721