Groepsworkshop Capoeira UVA

Als gastsprekers van het college “Capoeira as Worlding Practice” voor eerstejaars studenten aan de Universiteit van Amsterdam presenteerden wij in 2024 een antropologisch college met praktische afsluiting. Vele onderwerpen kwamen aan bod: Culturele weerstand tegen koloniale onderdrukking, discriminatie en strategieën van verzet werden besproken aan de hand van de geschiedenis in Brazilië en aan de huidige dagelijkse praktijk van Capoeira. Door inclusiviteit, tradities en weerbaarheid biedt Capoeira oplossingen voor de uitdagingen in onze moderne multiculturele samenleving. Saamhorigheid door sport en muziek vanuit een gelijkwaardige filosofie is wat Capoeira biedt, met spectaculaire bewegingen die gegrond zijn in een eeuwenoude traditie.

Afsluitend nodigden wij de studenten uit om in de collegezaal een korte demonstratie en workshop Capoeira te volgen, wat tot nieuwe inzichten leidde, zodra de theorie ineens een werkelijke situatie werd. Ook de mentale effecten van Capoeira, verbinding door de muziek en de positieve lichamelijke gevolgen werden aan den lijve ondervonden!

Wil je ook een thema workshop op jouw school? Mail ons voor de mogelijkheden op info@capoeira-events.nl of bel naar 06.44596721